top of page

OM OSS

Haern Consulting AB

Startades 2016 med ambitionen att bli en naturlig partner för små och medelstora företag som vill ha en helt digital ekonomiavdelning med automatiserade processer.

För små företag är det väldigt kostsamt och tidskrävande att själva upprätta en effektiv ekonomifunktion. Därför är vårt koncept anpassat för små och medelstora företag som vill ha automatiserade och kostnadseffektiva processer på sin ekonomiavdelning. 

Vi har även kvalificerade konsulter som kan vara er ekonomichef och bollplank till VD och styrelse. Med automatiserade processer så frigörs våra konsulter till att vara rådgivare till ert företag.

Vi kan även hjälpa mindre börsbolag med rapportering.

Team
Vårt Team

Stefan Johansson Haern, 

VD och senior konsult

stefan@haern.se 

Tel: +46 (0) 18 410 88 21

Aiida

Självlärande digital assistent

Grundare och ägare till Haern Consulting. Började min karriär på en mindre redovisningsbyrå 1999 som jag senare blev delägare i. 2011 så sålde vi redovisningsbyrån och blev en del av Matrisen (som senare blev Accountor) där jag jobbade i drygt 5,5 år innan jag tog steget och starta eget igen. Jag har jobbat med små och medelstora företag i de flesta branscherna, jag har arbetat med flera bolag inom Biotech/Life Science. Jag har under flera år jobbat med mindre börsbolag som har varit noterade på OMX Small Cap, First North och Aktietorget.

Mitt brinnande intresse för teknik gör att jag alltid tittar på uppdrag med tanken att det här måste vi kunna automatisera och förenkla. Jag har varit delaktig i utveckling av AI roboten Aiida som vi använder för våra kunder.

Aiida är en självlärande digital assistent som hjälper till med tidskrävande bokföringsarbete och hon gör det dessutom på betydligt kortare tid, 24 timmar per dygn, 7 dagar i veckan året om.

Aiida tar emot verifikat i form av exempelvis fakturor eller kvitton som därefter tolkas och verifieras, bokförs och attesteras samt exporteras till affärssystem automatiskt av Aiida. I och med att Aiida har en inbyggd form av artificiell intelligens som kallas maskininlärning kommer hon att förbättra sin algoritm när hon identifierar aktivitetsmönster i systemet. Därför kommer tjänsten att fungera bättre ju mer Aiida interagerar och lär sig av användarna.

Vill ni ha mer information
bottom of page